Upbit facianın eşiğinden döndü: Aptos token işlemleri durdu!

Güney Kore’nin önde gelen kripto borsası Upbit, dolandırıcılık amaçlı bir para yatırma olayının kurbanı oldu. Olayın ardından APT token işlemleri durduruldu.

APT işlemleri durdu

Upbit, bazılarının sahte olduğunu keşfettikten sonra Aptos (APT) tokenlerinin yatırılmasını ve çekilmesini durdurdu.

Bilinmeyen bir hesabın, Upbit’in sistemlerinin yanlışlıkla APT tokenleri olarak tanıdığı sahte coinleri borsaya yatırmayı başardığı tespit edildi. Sonuç olarak, “ClaimAPTGift” olarak tanımlanan sahte coinler, belirtilmemiş birkaç hesaba yayıldı.

Bilgiler ise ilk olarak birkaç Güney Koreli kripto tüccarı tarafından yönetilen bir X hesabı olan “Definalist” tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Koreli web3 haber kaynağı Web3 Builders’a göre, sahte depozitodan şüphelenmeyen Upbit, toplam değeri 3,4 milyar dolar olan ve tahmini 100 bin hesap sahibini etkileyen sahte coinlerin alım satımına izin verdi.

Rapora göre, borsanın durumu düzeltmeye çalıştığı, sahte paraları takas edenlere ulaştığı ve iadelerini talep ettiği öğrenildi.

Upbit ise APT’nin para yatırma ve çekme hizmetini askıya alan bir bildiri yayınladı. Borsanın ayrıca, etkilenen kullanıcılarla telefon görüşmeleri yoluyla iletişim kurmak, durumu açıklamak ve sahte paraların iadesini talep etmek için titiz bir süreç başlattığı bildirildi.

Web3 Builders, ileriye dönük olarak, sahte para yatırma işleminden sorumlu kişilerin izini sürme çabalarının devam ettiğini öne sürdü. Güney Kore’nin kripto piyasasındaki sıkı Müşterini Tanı (KYC) düzenlemeleri göz önüne alındığında, suçluların yakalanmasının ve suçlamalarla karşı karşıya kalmasının muhtemel olduğu kaydedildi.

Definalist ayrıca, TunaBot sohbet robotunun kurucu ortağı tarafından, dolandırıcıların sahte APT tokenlerini Upbit sistemine nasıl sokmayı başardıklarına dair olası bir açıklamayı da paylaştı.

Facianın eşiğinden dönüldü

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma göre, sistemdeki bir hatanın, her işlevi aynı APT token olarak tanımasına neden olduğu ifade edildi. Yani Aptos ekosisteminden Upbit’in cüzdanına gönderilen herhangi bir kripto paranın hatalı bir şekilde APT yerel token’ı olarak değerlendirilmiş oldu.

Ancak, yerel Aptos token’ının sekiz ondalık sayısının aksine sahte token’ın altı ondalıklı olması nedeniyle ciddi bir kriz önlendi. mingbbs’nin tahminine göre, sahte token da 8 ondalıklı sistemi kullanmış olsaydı, binlerce kullanıcı piyasayı şişirilmiş APT ile dolduracak ve borsada hasara yol açacaktı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir