Türkiye’nin 40 yıllık gıda devi iflasın pençesinde. Çalışanları korku sardı

Koç Gültekin Süt Konkordato Talep Etti, İflas Riskiyle Karşı Karşıya!

Konkordato takip’te yer alan bilgilere göre, Türkiye’nin köklü süt markalarından biri olan Koç Gültekin Süt, mali darboğaz nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Balıkesir merkezli firma, uzun süredir artan maliyetler ve düşen satışlar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanıyordu.

Balıkesir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 14 Mart 2025 tarihinde şirketin başvurusunu değerlendirerek üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, alınan karar kapsamında şirketin mal varlığını korumak için ihtiyati tedbir uygulanmasına hükmetti. Bu süreçte şirketin finansal durumu yakından izlenecek ve faaliyetleri denetlenecek. Atanan konkordato komiserleri, şirketin borç yapılandırma sürecini yönetecek ve mahkemeye rapor sunacak.

Konkordato sürecinin en önemli aşamalarından biri olan ön inceleme duruşması, 11 Haziran 2025’te yapılacak. Bu duruşmada şirketin mali durumuna dair sunulacak raporlar ışığında, sürecin nasıl ilerleyeceği belli olacak. Eğer şirketin toparlanabileceği yönünde bir kanaat oluşursa, konkordato süresi uzatılabilir.

Mahkeme, şirketin mali yapısında iyileşme görmezse iflas kararı verebilir. Böyle bir kararın çıkması halinde Koç Gültekin Süt faaliyetlerini durduracak ve yüzlerce çalışan işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalacak. Yetkililer, şirketin borçlarını ödeyerek yeniden yapılandırma sürecini tamamlamasının en büyük hedef olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Hükümet faizde direksiyonu kaybetti: 1 milyon liranın getirisi maaş gibi

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalar arasındaki yarış kızıştı. Vadeli mevduat faizleri yüzde 50’ye dayanırken, 1 milyon TL’nin 1 aylık getirisi adeta maaş gibi oldu. İşte banka banka güncel faiz oranları…

Merkez Bankası olağan genel kurulu 30 Nisan’da yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2025 tarihinde hem fiziki hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.