Türkiye ile Mısır yeni işbirliklerine odaklandı

Türkiye ve Mısır Arasında Yeni İşbirliği Kapıları Açılıyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin geçen yıl gerçekleştirdikleri karşılıklı ziyaretler, iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni işbirliği kapıları açtı.

İki liderin ziyaretleriyle birlikte eğitimden ulaştırmaya, tarımdan sanayiye, enerjiden sağlığa kadar birçok alanda anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticaret ve ekonomi, işbirliğimizin lokomotifini oluşturuyor.” ifadesini kullandı.

Mısır’a yapılan ziyaretler kapsamında bu yıl içinde tüm sektörleri kapsayan ticari heyetlerin yanı sıra sektörel ziyaretler de planlanıyor. Türkiye’den bir genel ticaret heyeti halen Mısır’da yeni işbirliği imkanlarını değerlendiriyor ve ziyaret bugün sona erecek.

Ziyaret sonrası otomotiv sektörünü temsilen bir grup iş insanı 3-7 Şubat’ta Kahire’ye gidecek. Bu ziyarette otomotiv sektöründeki işbirliği imkanları değerlendirilecek ve sektörde yeni ihracat kapıları açılması bekleniyor.

  • Ticaret hacmi 8,6 milyar doları aştı

Türkiye’nin Mısır ile ticaret hacmi artış göstererek 2024’te 8 milyar 608 milyon dolara ulaştı. Erdoğan ve es-Sisi’nin hedefi ise bu tutarı 15 milyar dolara çıkarmak.

  • “Türk yatırımları 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştı”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mustafa Denizer, Türk yatırımlarının 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını ve yeni yatırımların planlandığını belirtti. Yatırımlar genellikle tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde yoğunlaşıyor.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Mısır Temsilcisi Osman Evren Arıkan, Türk ve Mısır arasındaki ticaret ve sanayi işbirliği potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayarak, Mısır’ın Türk sanayisi için genişleme üssü ve Afrika pazarına giriş kapısı olabileceğini ifade etti.

“2025’in ticari ilişkiler için altın yıl olmasını bekliyorum”

Türk-Mısır İş Konseyi Eş Başkanı Adel El-Lamei, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişimine vurgu yaparak, Türk ticaret heyetinin Mısır’daki ziyaretinin bu çabalara bir örnek olduğunu belirtti.

Related Posts

Yeni bir dünya düzeni arayışı : Dolarsızlaşma

Doların başlıca para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi, bu yılın ilk yarısında yüzde 11’in üzerinde gerileyerek 97 seviyesine düştü. Bu, 1973’ten bu yana yılın en kötü ilk yarısı olarak kayda geçti. Endeks, ABD Başkanı Donald Trump …

Bir sektör için ‘kölelik düzeni’ Meclis’ten geçti: Milyonlarca çalışan için büyük tehlike

Anayasa’nın 50’nci maddesine göre işçiler, bir hafta içerisinde 6 gün çalıştıktan sonra kesintisiz şekilde 24 saat izin hakkına sahip olmakta.Bir başka deyişle ücretli çalışanların haftada en az 1 gün izin yapması gerekiyor. Ancak söz konusu …

Gayrimenkul satışları ilk yarıda yüzde 15,6 arttı: Tüm zamanların en yüksek ikinci seviyesi

Gayrimenkul satışları ilk yarıda yüzde 15,6 arttı: Tüm zamanların en yüksek ikinci seviyesi

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.