Tarım Bakanlığı ifşa etti: Eşek eti skandalı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tağşiş Yapılan Ürünleri Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesine yeni eklemeler yaptı. Yapılan denetimler sonucunda çeşitli gıda ürünlerinde hileler tespit edildi. Listede baharat, peynir ve zeytinyağı gibi ürünlerde uygun olmayan durumlar ortaya çıktı.

En dikkat çekici madde ise et ürünlerinde at ve eşek eti kullanılmasıydı. Adana’da bir kasapta satılan et ürününde at ve eşek etine rastlandı.

Sucuk, Peynir ve Zeytinyağında Hileler

Listede yer alan diğer önemli hileler ise sucuk, peynir ve zeytinyağıyla ilgiliydi. Sucuklarda gıda boyası ve deri dokusu kullanılarak ürün kalitesi düşürülmüştü. Ayrıca peynirlerde belirtilen yağ oranının altında yağ bulunduğu ortaya çıktı. Bazı zeytinyağı olarak satılan ürünlerin ise tohum yağı olduğu belirlendi.

Denetimler Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tarz tehlikeli ürünleri tespit ederek tüketicileri bilgilendirmeye devam ediyor. Bakanlık, vatandaşların güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini sıkı bir şekilde yürütüyor. Detaylı bilgilere, Bakanlık tarafından yayımlanan “Sağlığa Zararlı Gıdalar” ve “Tağşiş Yapılan Gıdalar” listelerinden erişilebilir.

Tüketicilere Öneriler

Tüketiciler, özellikle et, tereyağı gibi işlenmiş gıda ürünlerini alırken dikkatli olmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı listeler, güvenilir gıda markalarını tercih etmenin önemini vurgulamaktadır.


Related Posts

Hükümet faizde direksiyonu kaybetti: 1 milyon liranın getirisi maaş gibi

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalar arasındaki yarış kızıştı. Vadeli mevduat faizleri yüzde 50’ye dayanırken, 1 milyon TL’nin 1 aylık getirisi adeta maaş gibi oldu. İşte banka banka güncel faiz oranları…

Merkez Bankası olağan genel kurulu 30 Nisan’da yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2025 tarihinde hem fiziki hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.