Sakarya’da teknoloji meraklılarına davet

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yapay Zeka Paneli Düzenliyor

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, son zamanlarda gündemde olan “Yapay Zeka” konusunu ele alacak.

Yapay Zeka ve Duygusal Kapasite

15 Ocak Çarşamba günü OSM’de gerçekleşecek olan söyleşi, “Yapay Zeka Aşık Olabilir Mi?” sorusuna odaklanacak ve yapay zekanın duygusal kapasitesi, insan deneyimini taklit etme gücü ve teknolojinin insanlık üzerindeki etkisi üzerine değerlendirmeler yapılacak.

İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Enis Doko, panelde konuşmacı olarak yer alacak ve etkinlik saat 19.00’da başlayacak.

Teknoloji Meraklılarına Özel Davet

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan “Yapay Zeka Aşık Olabilir mi?” panelimize, sanatseverleri ve teknoloji meraklılarını bekliyoruz” şeklinde duyuru yapıldı.

Related Posts

Apple, “akıllı” Siri için OpenAI ile masada

Apple, yapay zekâ destekli yeni Siri için kendi geliştirdiği modeller yerine OpenAI ve Anthropic gibi şirketlerin teknolojilerini kullanmayı değerlendiriyor. Bloomberg’in pazartesi günü yayımladığı habere göre, Apple şu sıralar bu iki şirketle görüşerek, onların büyük dil modellerinin (LLM) Apple’ın kendi bulut altyapısında çalışabilecek versiyonlarını test etmeye başladı.

PNG formatı 20 yıl sonra büyük değişim geçiriyor

JPEG ve GIF’in tahtını yıllardır paylaşan PNG, nihayet modern bir güncelleme alıyor. Yepyeni özelliklere kavuşacak olan PNG formatı artık HDR, animasyon ve Exif desteğine kavuşuyor.

Yapay zeka Pokémon oynarken panikledi: Öyle hamleler yaptı ki Google bile şaşırdı

Düşünsenize, bir yapay zeka Pokémon oynuyor. Üstelik canlı yayında. İlk başta “her şeyi kusursuz yapar” diye düşünüyorsunuz, değil mi? Ama işler öyle gelişmiyor…

Kazancı 6 ayda fırladı! Milyoner girişimci, ChatGPT ile para kazanmanın sırrını açıkladı

Yapay zekayla dijital iş modelini dönüştüren girişimci Mason Jones, ChatGPT sayesinde nasıl daha az çalışarak daha çok kazandığını anlattı. Anahtar kelime araştırmasından içerik üretimine kadar pek çok süreci otomatikleştiren Jones, altı ayda beş haneli gelire ulaştı.

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

OpenAI CEO’sundan tepki çeken açıklama

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocukların gelecekteki eğitimi ve zekası üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşleri sosyal medyada kavga başlattı.