n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Abu Dabi Merkezli DMSF, n11’in Yeni Sahibi Oldu

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in artık yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçtiğimiz hafta satış haberinin duyurulmasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. 2023 yılında Getir’in satın aldığı n11 kısa bir süre sonra Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti. Ancak platform, şimdi yeniden el değiştirerek DMSF’e geçti.

DMSF Hakkında bilinenler ve Patronu Kim?

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in araştırmasına göre Abu Dabi merkezli gizemli şirket DMSF üzerine detaylı bir yazı hazırlandı. Ülker, ülkemizin dijital platform devleri olan Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerin yabancı sermaye tarafından satın alındığına işaret ederek, “Şimdi ise n11’in Körfez sermayesi tarafından alındığı duyuruldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF’nin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Hatta Resmi başvurularda bile Abu Dabi merkezli DMSF adıyla yer alıyor.” diyen Ülker’e göre, şirket hakkında neredeyse hiçbir detay bulunmamakta. Ülker’in araştırmasına göre, şirketin internet sitesinde sadece CEO olarak bahsedilen ‘Simon Schmid’ ismi yer almaktadır. Ülker, Schmid & Partners Management Services Ltd adlı bir şirkete ulaşarak, Simon Schmid’in İsviçreli finans devi Credit Suisse’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de kurulumunu yapan kişi olan finans uzmanının oğlu olduğunu öğrendi. Şirketin faaliyet alanları arasında Yatırım Danışmanlığı, Varlık Yönetimi, Aracılık ve Ortak Girişim organizasyonu bulunmaktadır.

Schmid Ailesi ve DMSF

n11’i satın alan DMSF’nin CEO’su olarak belirtilen Simon Schmid’in Schmid & Partners Management Services şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Yöneticisi olduğunu paylaşan Ülker’e göre, Schmid ailesi şirketin yönetiminde de yer almaktadır. Bununla birlikte, DMSF’nin tam olarak kimlere ait olduğu belirsizliğini korumaktadır. Şirketin faaliyet alanlarının belli olmasına rağmen, yaptığı yatırımlar hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ülker’e göre, DMSF ve Schmid & Partners Management Services gibi şirketlerin, fon toplama ve girişim kurma amaçlarıyla kurulduğu öne sürülmektedir, dolayısıyla n11’in arkasında kimin olduğu belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Memuriyet hakkı ihlali AYM’den döndü!

Anayasa Mahkemesi (AYM), aday memurların hal ve hareketleri gerekçe gösterilerek memuriyetle ilişiklerinin kesilmesine imkân tanıyan düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. Karar, 23 Haziran 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı ve dokuz …

BirGün yazarından asgari ücret sitemi: TÜİK veri saklayan bir kurum, milyonlarca emekçinin düşük ücret almasında vebali var!

BirGün yazarından asgari ücret sitemi: TÜİK veri saklayan bir kurum, milyonlarca emekçinin düşük ücret almasında vebali var!

Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği sürüyor

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma sonrası güvenlik risklerine ilişkin endişelerin arttığı Hürmüz Boğazı’nda, ABD’nin İran’a saldırısının ardından artan gerilime rağmen gemi trafiği devam ediyor.

Özel izinle üretime başlayan Karabüklü çift, 60 kilogram ürün elde etti

Karabük’te 2 yıl önce salep orkidesi yetiştirmeye başlayan Gün çifti, bu yıl ektikleri 1500 fideden yaklaşık 60 kilogram ürün elde etti.

Benzin 50 TL’yi aştı! Asgari ücretli depoyu nasıl doldursun?

Son günlerde motorin ve benzine art arda gelen zamlar, Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarını adeta uçurdu. Motorine iki, benzine ise bir kez yapılan zamların ardından, özellikle büyükşehirlerde akaryakıt fiyatları 50 TL sınırını aşarak araç …

Rekabet Kurulu’ndan Vatan Bilgisayar’a 21 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, Vatan Bilgisayar’a uzlaşma sonucunda 21 milyon lira ceza verilmesini kararlaştırdı.