Halka arzlar 2024’te frene bastı, yarısı halka arz fiyatının altında kaldı

Borsa İstanbul’da Halka Arz Trendi Değişiyor

Borsa İstanbul’da yakın zamanda yaşanan halka arz furyası, 2024 yılının ikinci yarısında önemli bir hız kaybına uğradı. Önceki yıllarda yatırımcılara iyi getiriler sunan halka arzlar, 2024 yılında halka arz fiyatının altında kapanma eğilimine girdi.

Kovid-19 pandemisinin etkisiyle başlayan halka arz hareketliliği, 2024 yılının ilk yarısında da yoğun bir şekilde devam etti. Ancak yaz aylarında piyasada yaşanan dalgalanmalar, halka arzların ivmesini zayıflattı.

BloombergHT’nin haberine göre, yılın beş ayında 20 halka arz gerçekleşirken, kalan yedi ayda bu sayı 14’e düştü. Yıl içerisinde yapılan halka arzların 10’u sadece Mayıs ayında gerçekleşirken, Ağustos ayındaki beş halka arz hariç tutulduğunda diğer aylarda ortalama olarak 1-2 halka arz yapıldı.

Halka arzlardaki bu yavaşlama, toplam halka arz gelirlerinde de düşüşe neden oldu. 2024 yılında toplam halka arz geliri, 2023 yılına göre dolar bazında %44 azalarak 1,8 milyar dolara geriledi. 2023’te ise 56 halka arzla toplam 3,3 milyar dolarlık gelir elde edilmişti.

  • Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Related Posts

Merkez Bankası olağan genel kurulu 30 Nisan’da yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2025 tarihinde hem fiziki hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir