“Sanayiden Sanata” projesinin sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı

İTÜ ve TAİDER İşbirliğiyle “Sanayiden Sanata” Projesi Sergilendi

Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlanan “Sanayiden Sanata” projesinin sergisi, İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, aile işletmelerinden temin edilen atık malzemeler sürdürülebilir ve yaratıcı bir bakış açısıyla sanat eserlerine dönüştürüldü.

Her yıl farklı bir üniversiteyle işbirliği yaparak sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen projede öğrenciler, estetik, işlevsel ve çevreci eserlerini izleyicilere tanıttı.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, derneğin “Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik” ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, yeni projelerle sürdürülebilir sanatın önemine dikkat çektiklerini ifade etti.

“Sanatı Sürdürülebilir Kılmak

Projeyi seçmeli ders kapsamında oluşturduklarını belirten İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Layıka Ney Ece Arıburun Kırca, işbirliği sayesinde öğrencilere sürdürülebilirlik kavramını pratikte deneyimleme fırsatı sunduklarını söyledi.

Proje kapsamında metal, un ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalarla çalıştıklarını belirten Kırca, endüstriyel tasarımın geniş kitlelere hitap eden ürünler üretebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

“Sanayiden Sanata” projesi, sürdürülebilirlik ve sanatın bir araya geldiği yenilikçi bir başlangıca imza attı.

Related Posts

Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir? 5 başlığa dikkat! Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?

Ülkeler arasında savaşa varan gerilimler nükleer santral sızıntıları gibi olaylar sonrasında en çok gündeme gelen “radyoaktif kirlenme” ile ilgili detaylar merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise “Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir?” ve “Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?” sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar…

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHLERİ ||Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 YKS sonuç açıklama tarihi bilgileri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 22 Haziran’da tamamlanan TYT AYT YDT sınavı sonrası üniversite adaylarının gündeminde yer buluyor. YKS’nin sona ermesinin ardından sonuç heyecanı başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2025 YKS (TYT – AYT – YDT) sonuç tarihi bilgileri…

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

MEB AGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı? MEB Akademi Giriş Sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

MEB AGS sınav giriş belgesi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez düzenlediği Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) için öğretmen adaylarının bekleyişi sürüyor. Sınav, öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen binlerce adayın kaderini belirleyecek. ÖSYM tarafından düzenlenen MEB-AGS için sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’nin resmi duyurusuna çevrildi. Peki, MEB-AGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? MEB AGS 2025 ne zaman yapılacak?

DGS sınav yerleri 2025 sorgulama ekranı | DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Dikey Geçiş Sınavı ne zaman? İşte ÖSYM DGS sınav takvimi!

DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2025 ÖSYM AİS ile erişime açılacak. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine katılmaları için ÖSYM tarafından düzenlenecek olan söz konusu sınavın geç başvuruları 13 Haziran 2025 tarihinde tamamlandı. Başvurular sonrası bir sonraki süreçte adayların DGS sınav yerleri ÖSYM AİS ekranı ile yayınlanacak. Adaylar sınav giriş belgelerini T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile alabilecekler. Sınavda 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. Peki, 2025 DGS ne zaman, kaç gün kaldı? DGS sınav yerleri belli oldu mu? İşte, 2025 DGS sınav takvimi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.