Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Türkiye’den Suriye’ye Doğal Gaz ve Elektrik Desteği!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk’te katıldığı programda yaptığı konuşmada, yıllık 2 milyar metreküpe ulaştırılması planlanan doğal gazın, Suriye’de elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti.

Suriye tarafında doğal gaz boru hattıyla ilgili altyapı çalışmalarının başladığını, doğal gazın Kilis üzerinden Halep’e gönderileceğini ifade eden Bayraktar, “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz. Suriye’de çok hızlı bir şekilde yol aldık. Çünkü doğal gaz hattımız Kilis’e kadar Suriye sınırına kadar gelmişti. Oradaki gaz santrallerinin bir anlamda yakıtını biz o şekilde tedarik etmiş olacağız.” diye konuştu.

Bayraktar, doğal gaz yanında elektrik tedarikinde de Suriye’de çalışmaların başladığını anımsattı. Türkiye ile Halep arasındaki yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki yapıldığını belirten Bayraktar, “Elektrik kapasitesiyle alakalı biz yurt dışı ile olan izin süreçlerini tamamladık. Şu andaki mevcut 200 megavatın üzerine 500 megavat ekleyerek yaklaşık 700-800 megavatlık bir elektrik ihracatına önümüzdeki aylarda inşallah ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Suriye’de hayatın normalleşmesinin Türkiye’nin en önemli öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Suriye’nin 13 yıllık savaştan sonra bütün altyapısının hasar gördüğüne işaret eden Bayraktar, “Suriye’nin yeni Enerji Bakanı ilk yurt dışı ziyaretini bize yaptı. İkili görüşmemizde Bakan Bey bana, ’10 bin megavatlık bir güce ihtiyacım var Suriye için ancak şu an 1700 megavat üretebiliyorum’ dedi. Bugün Suriye’nin neresine giderseniz gidin, her yerde herkesin kapısının önünde jeneratör var. Bir anlamda mobil şekilde elektrik üretmeye çalışılıyor. Dolayısıyla bu anlamda bizim yapacağımız katkı önemli. Bizim enerji ihracatımız önemli ama onun ötesinde Suriye’nin kendi kaynakları, petrol kaynakları, gaz kaynakları, maden kaynaklarının hızlı bir şekilde Suriye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ekonomiye kazandırılması lazım.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Related Posts

2025 evde bakım maaşı ne kadar? Mayıs ayı evde bakım aylığı yattı mı?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödeniyor. Peki, 2025 evde bakım maaşı ne kadar? Mayıs ayı evde bakım aylığı yattı mı?

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir