Yumurta fiyatlarında dikkat çeken değişim! Nedeni belli oldu

Fahiş Artış Sonrası Yumurta Fiyatlarında Düşüş Gözlemlendi

Yumurta fiyatları, Ramazan aylarında yaşanan fahiş artışlarla gündeme gelmiş ve 30’lu yumurtaların fiyatı 270-280 TL’yi bulmuştu. Ancak şu anda piyasada fiyatların yüzde 55 oranında gerilediği belirtiliyor. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında zam yapılmasın” diye başlattıkları tavsiye kampanyasına rağmen bazı marketlerde bir koli yumurtanın 270-280 lira gibi yüksek fiyatlarla satıldığını ifade etti. Şu an ise fiyatların normale döndüğü ve bir koli yumurtanın 160-180 lira aralığında olduğu belirtiliyor.

Fiyatlarda ‘Mayıs Çukuru’ Etkisi

Yumurta fiyatlarındaki düşüşün sebepleri üzerine konuşan Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, fiyatlarda yaşanan dalgalanmaların normal olduğunu belirtti. Türkiye’nin yumurta üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sırma, küresel düzeyde yaşanan gelişmelerin de sektörü etkilediğine dikkat çekti.

Sırma, her yıl mayıs ayında başlayan ve sıcak havalarda devam eden dönemlerde yumurta talebinde azalış yaşandığını ve buna ‘mayıs çukuru’ denildiğini belirtti. Bu durumun iç talebi azalttığını ve buna bağlı olarak fiyatlarda düşüş yaşandığını söyledi.

Gelecekte Fiyatlarda Nasıl Bir Seyir Bekleniyor?

Ramazan ayının sona ermesiyle tüketici talebinde azalma yaşanmasıyla birlikte fiyatlarda düşüş devam edebilir ancak uzun süreli bir düşüş öngörülmüyor. Dolayısıyla fiyatlar belirli bir seviyede dengelenebilir.

Aydın Ağaoğlu: Fiyatlar Aslında Düşmedi

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise fiyatlar konusunda şüpheci bir yaklaşım sergiliyor. Ağaoğlu, marketlerde görülen indirimlerin aslında gerçek bir düşüşü temsil etmediğini ve belirli koşullar altında gerçekleştiğini savunuyor.

Özetle, yumurta fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sektörde belirsizliğe yol açarken, tüketiciler bu durumdan etkilenmeye devam ediyor. Ancak sektör paydaşları ve uzmanlar, fiyat istikrarı konusunda çalışmalarını sürdürerek piyasadaki dengenin korunmasını hedefliyor.

Related Posts

TEKNOFEST KKTC nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ziyaretçilere kapılarını açtı. 4 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festival; T-129 ATAK ve T-70’in nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı. Sonrasında CN 235 uçağından atlayan paraşüt ekibi koreografileriyle izleyenleri büyüledi.

Fiyat makası en çok havuçta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG, Muğla’da yer alan II-B grubu küçük alan maden sahasını, çevresindeki ruhsat sahipleri arasında ihaleye çıkarıyor.

Hükümet faizde direksiyonu kaybetti: 1 milyon liranın getirisi maaş gibi

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalar arasındaki yarış kızıştı. Vadeli mevduat faizleri yüzde 50’ye dayanırken, 1 milyon TL’nin 1 aylık getirisi adeta maaş gibi oldu. İşte banka banka güncel faiz oranları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir