Ege Üniversitesi, Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov’a ‘Fahri Doktora’ unvanı verdi

“`html

Ege Üniversitesi, Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov’a Fahri Doktora Unvanı Verdi

Ege Üniversitesi (EÜ), Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal Kalkınma Dairesi Başkanı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov’a “Fahri Doktora” unvanı sundu.

EÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen tören, Yeni Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Abdurakhmanov’a Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim işbirliği konusundaki olağanüstü çabaları, Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Forumu’na katkıları ve iki ülke arasında sağlam akademik bağlar kurma yönündeki hizmetlerinden ötürü fahri doktora belgesini takdim etti.

Tören, her iki devletin milli marşlarının seslendirilmesiyle başladı. Ardından Ege Üniversitesi ve Özbekistan üniversiteleri arasındaki akademik işbirliklerini ele alan kısa bir film gösterimi yapıldı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları tarafından sunulan Özbekistan-Türkiye ezgileri ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, açılış konuşmasında şair Erkin Vaidov’un “Özbeğim” adlı şiirinden dizeler okuyarak başladığı konuşmasında, “Türk yükseköğretim sistemi için bir örnek teşkil eden Ege Üniversitesi, araştırma odaklı bir üniversite olarak öne çıkmakta. Sadece akademik alanda değil, öğrenci memnuniyetinde de öncü konumda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ege Üniversitesi, Türk Yükseköğretiminin Öncüsü”

Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Odil Kalandarovich Abdurakhmanov’un fahri doktora unvanını almak için bir araya bulunduklarını belirten Rektör Budak, Ege Üniversitesi’nin Türkiye’deki en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı. “Araştırma Üniversitesi” unvanına sahip olan üniversitemiz, yükseköğretimde kaliteyi artırma adına önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir” dedi.

Rektör Budak, Özbekistan üniversiteleri ile gerçekleştirdikleri işbirliklerinin son dönemde arttığını ifade ederek şu bilgileri aktardı: “Cumhurbaşkanlarımızın liderliğiyle sağlanan stratejik işbirliği sayesinde iki ülke arasındaki eğitim ve araştırma konularında yeni fırsatlar oluşmakta. Özbekistan ile üniversitelerimiz arasında 60’ın üzerinde protokol imzaladık ve bu sayıyı artırmaya devam edeceğiz.”

Rektör Budak, gerçekleştirilen Türk–Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’nun iki ülke arasındaki bilimsel işbirliklerine önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, sağlık alanında gerçekleştirilen forumlarda da işbirliklerinin artırıldığını dile getirdi.

“Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesinin Kurulu Alma Sürecindeyiz”

Rektör Budak, 25 Ocak 2025’te Taşkent’te kurulacak olan Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi’nin kuruluşuna dair önemli bir mutabakat zaptı imzalandığını belirtti. “Ege Üniversitesi, bu uluslararası üniversitenin kurucu üyelerindendir. Kültürel bağlarımızı güçlendirerek daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

“İki Ülke Arasında İş Birliği Devam Etmeli”

Fahri Doktora unvanından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov, “2021 yılından bu yana önemli aşamalar kaydettik. Eğitim alanındaki işbirliklerimiz devam edecek. Esas olan, her iki ülkenin ilim ve irfanını geliştirmek adına birlikte çalışmaktır” açıklamalarında bulundu.

Törende Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov’a fahri doktora beratını takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

“`

Related Posts

Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir? 5 başlığa dikkat! Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?

Ülkeler arasında savaşa varan gerilimler nükleer santral sızıntıları gibi olaylar sonrasında en çok gündeme gelen “radyoaktif kirlenme” ile ilgili detaylar merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise “Radyoaktif kirlenmeye sebep olan en önemli faktör nedir?” ve “Radyoaktif kirlenme nasıl önlenir, etkiler nasıl azaltılır?” sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar…

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHLERİ ||Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 YKS sonuç açıklama tarihi bilgileri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 22 Haziran’da tamamlanan TYT AYT YDT sınavı sonrası üniversite adaylarının gündeminde yer buluyor. YKS’nin sona ermesinin ardından sonuç heyecanı başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2025 YKS (TYT – AYT – YDT) sonuç tarihi bilgileri…

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

MEB AGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı? MEB Akademi Giriş Sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

MEB AGS sınav giriş belgesi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez düzenlediği Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) için öğretmen adaylarının bekleyişi sürüyor. Sınav, öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen binlerce adayın kaderini belirleyecek. ÖSYM tarafından düzenlenen MEB-AGS için sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’nin resmi duyurusuna çevrildi. Peki, MEB-AGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? MEB AGS 2025 ne zaman yapılacak?

DGS sınav yerleri 2025 sorgulama ekranı | DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Dikey Geçiş Sınavı ne zaman? İşte ÖSYM DGS sınav takvimi!

DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2025 ÖSYM AİS ile erişime açılacak. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine katılmaları için ÖSYM tarafından düzenlenecek olan söz konusu sınavın geç başvuruları 13 Haziran 2025 tarihinde tamamlandı. Başvurular sonrası bir sonraki süreçte adayların DGS sınav yerleri ÖSYM AİS ekranı ile yayınlanacak. Adaylar sınav giriş belgelerini T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile alabilecekler. Sınavda 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. Peki, 2025 DGS ne zaman, kaç gün kaldı? DGS sınav yerleri belli oldu mu? İşte, 2025 DGS sınav takvimi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.