489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Grenadier Balığının Başında Ilginç Parazitler Keşfedildi

Deniz bilimcileri, Macrourus cinsine ait derin deniz balığı grenadier’in başında görülen ilginç bir parazit keşfi yaptı. Paylaşılan videoda, grenadier’in başının her iki tarafına yapışmış şekilde bulunan Lophoura szidati türü copepodlar dikkat çekiyor. Bu copepodlar, balığın başında sanki iki “çift kuyruk” varmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Parazitler, balığın kaslarına gömülerek kanı ve vücut sıvılarıyla besleniyor.

Derin Denizlerdeki Sırlar 489 Metre Altında Ortaya Çıkarıldı

Bilim insanları, deniz seviyesinin 489 metre altında keşfedilen bu ilginç parazitlere dair görüntüleri kaydetti. Keşif gezisinin amacı, Güney Sandwich Adaları çevresindeki deniz tabanını ve biyoçeşitliliği araştırmaktı. Grenadier balıkları, Kuzey ve Güney Atlantik ile Antarktika çevresindeki soğuk sularda yaşayan geniş baş yapıları ve ince uzun kuyruklarıyla tanınıyor.

Antarktika sulardaki balık parazitleri hakkındaki bilgiler oldukça sınırlı olsa da L. szidati copepodunun Macrourus türleri üzerinde sıkça rastlanan bir parazit olduğu biliniyor. Dişi bireylerin, balığın kas dokusuna yerleşip burada uzun süre yaşadığı tahmin ediliyor. Bu gizemli parazitlerin yaşam döngüleri hala tam olarak bilinmese de, ev sahibi balıkla birlikte uzun yıllar geçirdikleri düşünülüyor.

Parazitlerin yaşam süresi ve etkileri konusunda kesin veriler olmamakla birlikte, grenadier balıklarının başında uzun süreli bir konaklama sağlayan bu parazitlerin doğaya ve deniz canlılarına etkileri üzerine detaylı araştırmalar devam etmektedir.

Related Posts

Apple, “akıllı” Siri için OpenAI ile masada

Apple, yapay zekâ destekli yeni Siri için kendi geliştirdiği modeller yerine OpenAI ve Anthropic gibi şirketlerin teknolojilerini kullanmayı değerlendiriyor. Bloomberg’in pazartesi günü yayımladığı habere göre, Apple şu sıralar bu iki şirketle görüşerek, onların büyük dil modellerinin (LLM) Apple’ın kendi bulut altyapısında çalışabilecek versiyonlarını test etmeye başladı.

PNG formatı 20 yıl sonra büyük değişim geçiriyor

JPEG ve GIF’in tahtını yıllardır paylaşan PNG, nihayet modern bir güncelleme alıyor. Yepyeni özelliklere kavuşacak olan PNG formatı artık HDR, animasyon ve Exif desteğine kavuşuyor.

Yapay zeka Pokémon oynarken panikledi: Öyle hamleler yaptı ki Google bile şaşırdı

Düşünsenize, bir yapay zeka Pokémon oynuyor. Üstelik canlı yayında. İlk başta “her şeyi kusursuz yapar” diye düşünüyorsunuz, değil mi? Ama işler öyle gelişmiyor…

Kazancı 6 ayda fırladı! Milyoner girişimci, ChatGPT ile para kazanmanın sırrını açıkladı

Yapay zekayla dijital iş modelini dönüştüren girişimci Mason Jones, ChatGPT sayesinde nasıl daha az çalışarak daha çok kazandığını anlattı. Anahtar kelime araştırmasından içerik üretimine kadar pek çok süreci otomatikleştiren Jones, altı ayda beş haneli gelire ulaştı.

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

OpenAI CEO’sundan tepki çeken açıklama

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocukların gelecekteki eğitimi ve zekası üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşleri sosyal medyada kavga başlattı.